Lagrede varer

Laster inn dine lagrede produkter …

Inspirasjon

Våre beste tips til påskekosen

Påsken er like rundt hjørnet, og vi gleder oss til late dager fylt med kos, avslapning og tid med familie og venner.  Vi feirer også at våren er på vei, og fyller hjemmet med lyse farger, friske blomster og skjønn påskepynt.  Få våre beste tips til hvordan du enkelt kan gjøre hjemmet eller hytta klar for påskekos.

Et univers av tidløs sjarm

Et univers av tidløs sjarm og uendelig med romantikk – den fortryllende franske landstilen ønsker vi våren velkommen med...

Hvordan innrede gangen

Gangen er hjemmets førsteinntrykk, og et rom som krever funksjonelle løsninger som hjelper deg å holde orden i en travel hverdag.  Med enkle grep kan du få en gang som oppfyller dine behov, og som det er ekstra hyggelig å komme hjem til. 

Vår favoritt - Adirondack stol

Tenk deg at du sitter på fjellet, gradestokken viser blått, snøen glitrer og solstrålene har så vidt begynt å varme. Bålpannen er tent og snart skal dere alle samlet for å drikke varm kakao og grille pølser med venner eller familie.

Vinterferien står for tur

Det er vinterferie tid og mange tar turen til fjells i disse dager. Det er godt med snø over hele landet og skiløypene blir flittig brukt. Det er grillet pølse på fjellbjørkbål, blåswix og kvikklunsj, -fri fra lekser og tid til lek.

Julegavetips

Julen står for tur igjen, og for mange kommer den raskere enn vi først har planlagt. Så var det disse julegavene da... For hva gir man til hun som bare ønsker seg snille barn til jul eller han som ikke vet helt hva han ønsker seg? Eller til din gode venninne? For å hjelpe deg litt på vei har vi laget en samling av våre beste gavetips til de du er glad i og bryr deg om- også til våre søte firbente venner.

Kalendergavetips

Desember er den måneden i året hvor vi har mest fokus på å glede andre. Det ligger mye omtanke bak julepresangene vi gir til dem vi er glad i, og mange av oss lar givergleden strekke seg gjennom hele desember ved å gi daglige, små gaver til våre nærmeste. 

Ventetiden er snart over...

Mykstart førjulstiden med vintergrønne kranser og små trær, tenn enda flere lys og finn frem skinnende stjerner, slik at den gode, kriblende følelsen i magen kan begynne enda litt tidligere...

Farsdag

Søndag 12. november er det farsdag! Ikke glem å gjøre litt ekstra stas på en trygg, god og snill farsfigur

Høstkos

Med sommeren som et tilbakelagt kapittel, er atter en gang den deilige høsten her. Dagene blir kortere og luften skarpere, hele naturen vil snart være i en fargerik forandring av varme, rause farger. I takt med at høsten gjør sitt inntog, trekker vi inn til tente lys, til tekoppen, under pleddet, med fyr i peisen og høstværet lekende utenfor.

Oktober med Vibeke

Oktober er virkelig min favoritt blant de fine høstmånedene våre, for det er nå naturens fargefest slår til for alvor. De vakre fargene inspirerer meg alltid til å skape noe, og denne måneden er det gresskarlykter og -dekorasjoner som står i sentrum for mitt kreative univers. 

Village genser

Høsten er tid for innekos og mange forbinder den med varm te, fyr i peisen og et nytt strikkeprosjekt. Derfor har vi, i samarbeid med Tove Lindtein, laget en vakker genser i det mykeste garnet som vi gleder oss til å bruke utover høsten og vinteren

Sommeridyll på torpet

I landlige omgivelser på torp Ekekullen i Sverige møter vi Vibeke Svenningsen og Hans Petter. De har satt i stand torpet fra 1912, med et ønske om å finne tilbake til det opprinnelige uttrykket. Resultatet ble et sjarmerende sommerhus som oser av sommeridyll.

Sommerfest under trærne

La deg inspirere av vår vakre borddekking når du inviterer til årets sommerfest. Med deilige tekstiler, nydelige serviser og noe godt i glasset ligger alt til rette for å skape en magisk sommerkveld! 

Lag årets adventsstake med Vibeke Svenningsen

November – den fine måneden hvor høsten er på hell, og forventningene mot advent og jul begynner å merkes i hele kroppen. Vinteren sniker seg innpå, og dagene er kortere enn nettene.  Denne måneden gir jeg deg mine beste tips til hva du kan fylle måneden med – og jeg viser deg hvordan jeg vil lage årets adventsstaker. Kanskje blir du inspirert til å lage din egen?

Vibekes januar

Godt nytt år, alle sammen! Tenk – et helt nytt år foran oss som vi kan fylle med masse inspirasjon og nye, kreative påfunn.

Lag pepperkakehus med Vibeke

I takt med at huset fylles med nostalgiske juledufter fra både granbar, juleblomster og julemat, vokser skapergleden i meg. Jeg er kreativ med flere ulike materialer i denne tiden, men det aller største prosjektet er når årets pepperkakehus skal skapes.

Spiselige julegaver

Endelig er tiden kommet for å starte opp med alle de fine førjultradisjonene. Advent er her, og de neste ukene frem mot jul er for mange av oss en tid vi ser frem til når dagene blir korte og mørket siger på.. Lys bli tent, julepynt blir tatt frem og forventningene til julehøytiden stiger. Barna produserer ønskelister, det gjøres klar kakebokser og rampenisser, og spillelistene på Spotify oppdateres med gammel og ny julemusikk.

Bresert lammeskank

Senhøsten er den perfekte tid for lam på menyen. Kjøttdisken hos slakteren bugner av alle stykningsdeler av lam, og det er kun fantasien som setter grensene. 

Lysvettregler

Skap en lun og koselig stemning på mørke kvelder med brennende lys fra Home & Cottage. Vi er stolte av å tilby lys av høy kvalitet, enten du foretrekker telys, kubbelys eller kronelys. Men husk, når du tenner levende lys, er det viktig å ta hensyn og vise varsomhet rundt brennende flammer for å sikre deg og hjemmet ditt.

Mont d’Or - smeltet lykke på boks

Jeg elsker ost. Jeg elsker ost av alle slag, men for meg er det ekstra høytid når Mont d’Or blir tilgjengelig i norske butikker i begynnelsen av oktober.

September med Vibeke

Jeg er et skikkelig høstmenneske og elsker alt denne årstiden har å by på. Å kjenne den kjølige og klare luften mens jeg vandrer i skogen og sanker herlig naturmateriale er noe av det beste jeg vet, og jeg er like glad i å kose meg ute som inne i denne tiden.

Høstakkefest

Vi kan takke det ustabile sommerværet for årets eventyrlige sopphøst. En varm og tørr forsommer, med en påfølgende fuktig juli og august, har ført til at denne høsten er en drøm for alle oss som sanker i skogen. Steinsopp, kantarell, piggsopp og andre matsopper fyller skog og soppkurver over det ganske land. Dette er høsten hvor selv en blind høne finner korn. Selv er jeg en lidenskapelig sanker. Jeg har tørket, syltet og spist sopp hver dag de siste ukene.

LarsSpiser

LarsSpiser ble jeg først kjent med en maidag i 2010. Han spiste seg inn i livet til en 39 år gammel kar fra Skien som inntil da hadde laget mat i det skjulte. Nå, 13 år senere, er LarsSpiser en godt integrert del av Lars Andernach Fredriksen, og jeg synes det er skikkelig fint å dele matgleden LarsSpiser har gitt meg med andre.

Vibeke Svenningsen

Jeg er Vibeke Svenningsen, og jeg er frilansfotograf og -stylist. Jeg har ingen bakgrunn som hverken fotograf eller stylist, men da jeg startet bloggen «Vibeke Design» for 11 år siden våknet interessen for både foto og styling til live for alvor. I dag er jeg så heldig å kunne jobbe med akkurat det jeg elsker, og jeg både fotograferer og lager artikler for ulike magasiner og bøker rundt om i verden.

Et unikt og personlig julehjem

Samtidig som førjulstiden kommer snikende, kommer ønsket om å skape julemagi og innbydende stemning i hver minste lille krok. Esker med de gamle, nostalgiske juleskattene hentes frem og får kanskje selskap av noen nye favoritter, stjernene lyser opp vinduene og før du vet ordet av det er hjemmet forvandlet til et ekstra hyggelig sted å være. 

Unike, vintage kelimtepper

Hva er det som gjør et hjem vakkert? Svaret på det kommer nok an på øyet som ser, men vi kan vel alle være enige om at ingenting er så herlig som å komme inn i et hjem hvor personligheten til de som bor der gjenspeiles i interiøret. 

Bresert svinenakke

La middagsselskapet gå lekende lett ved å gjøre forberedelsene lenge før gjestene ankommer. En bresert svinenakke er den perfekte “lag-den-og-glem-den"-måten å få hendene fri for å sikre deg en uanstrengt overgang fra matlaging til selskap – og i tillegg ser den fantastisk ut i en stor, ildfast form eller på et lekkert serveringsfat.

Artisjokk pesto & burrata pizza

Dette er den perfekte pizzaen til de kveldene du har lyst på en skikkelig god pizza, men også en digg salat!

Vibekes rustikke eplekake

Høsten er her, og både epletrær og butikker bugner av deilige, norske epler. Utnytt eplesesongen til det fulle og lag Vibeke Svenningsens rustikke eplekake! La lukten av epler, kanel, sukker fylle hjemmet og gi deg vann i munnen neste gang du har lyst på noe godt.

Hvordan lage din egen iste i sommer?

Her får du en oppskrift på hvordan du med enkle steg kan lage en forfriskende og deilig hjemmelaget iste med Pukka-te. Perfekt å nyte på varme sommerdager!

Soverommet

Vi elsker mykt sengetøy og lange, late morgener i sengen. Soveromsavdelingen vår fylles opp med høstnyheter– og enten du liker den koselige flanellfølelsen eller ønsker en strammere hotellfølelse med crispy sateng bør du finne en ny favoritt.

Rockwood – én kjøpmannsdisk, to stiler

En av våre absolutte bestselgere er kjøpmannsdisken Rockwood – et solid kvalitetsmøbel som er like fin hjemme som på hytta. Den gir god oppbevaringsplass samtidig som den er et smykke i rommet med sitt robuste, tidløse uttrykk. 

Hvordan velge teppe

Et teppe kan forandre et rom ved å tilføre det mer varme og personlighet. Men hvordan orientere seg i en jungel av valgmuligheter? Her er noen gode tips til hva du bør tenke på.

Belysningsguide

Sakte, men sikkert, sniker høstmørket seg atter en gang innpå oss, og i tiden fremover blir derfor belysning og lamper ekstra viktig. Med riktig (og nok) belysning vil rommet både bli hyggeligere å være i, og interiøret vil bli mer harmonisk og gjennomført

Hvordan velge riktig sofa

En sofa er et av husets viktigste møbler, og å kjøpe ny kan virke som en stor og vanskelig avgjørelse. For hvordan finner du egentlig den riktige sofaen for deg og din stue? Hvor stor skal den være, og skal du kanskje velge hjørnesofa, eller hva med en sjeselong?

Hvilken dørmatte skal du velge?

En dørmatte er også en del av interiøret, og mange ønsker seg en som kan matche resten av hjemmet. For ikke bare er dørmatten din noe av det første gjestene ser når de kommer på besøk – den hjelper også til med å hindre smuss og søle fra å bli med videre inn i huset..

Home&Cottage er en møbel- og interiørkjede som ble etablert i 2009 med et tydelig definert stiluttrykk - et uttrykk vi har rendyrket under «vignetten» a casual way of living.

  • Telefon: 21 39 20 00
  • Org nr: NO 993449474MVA
  • Nettbutikk@homeandcottage.no

© 2023 Home & Cottage