Lagrede varer

Laster inn dine lagrede produkter …

Hvordan vaske håndklær riktig?

Et nytt, rent håndkle er behagelig og gir en følelse av godt velvære. Her kan du lese mer om hvordan du skal vaske håndklærne dine riktig, hvor ofte, om du trenger å bruke skyllemiddel, og kvalitetene vi har.

Alle våre egenproduserte håndklær tåler 60 grader

Det anbefales at håndklærne vaskes på 60 grader, da fjernes alt smuss og de fleste bakterier. Alltid ha en hånd avstand fra toppen i vaskemaskinen ved vask av håndklær. Dette er for å få skylt ordentlig igjennom frotteen og på den måten være sikker på at håndkleet blir helt rent. Enkelte av håndklærne som vi selger anbefales det å vaskes på 40 grader. Dette er primært for å bevare fargen og teksturen i dem.


Hvor ofte skal håndklær vaskes?

Hvor ofte du bør bytte ut håndklærne avhenger av hvor mye du bruker dem, men en til to ganger i uka skal holde. Håndklær som brukes flere ganger om dagen etter håndvask, bør gjerne byttes ut noen ganger i uka. Håndklær som brukes ved trening, kan med god samvittighet vaske etter hver treningsøkt.


Generelt kan alle håndklær vaskes på 40 grader så lenge de ikke er altfor møkkete.Tips!

Tørker du håndklærne dine skikkelig etter en dusj, holder de seg finere lenger. Heng derfor aldri flere håndklær på en knagg eller veldig våte håndklær rett ned fra en knagg på et fuktig bad. Dette er drømmeklima for bakterieutvikling og du vil oppleve at håndklærne kjapt vil lukte surt. La de heller henge med stor tørkeflate. Da vil de tørke raskere og bakteriene vil trives dårligere.

Durance tøyvask

Bruk gjerne Durance tøyvask når du vasker håndklærne dine. Du bør unngå skyllemiddel, som på sikt kan redusere sugeevnen på håndklærne.

Tips!

De første gangene håndklærne skal vaskes anbefaler vi at de vaskes for seg eller med farge-lignende tekstiler. Det er fordi de kan slippe litt rest farge de første rundene i maskinen.

Lune fluffy håndklær

Alle våre håndklær kan tørketromles. Liker du fluffy myke håndklær er dette det aller beste. Liker man stivere håndklær som virkelig tørker deg, kan man gjerne lufttørke de istedenfor.


Hvilke kvaliteter har vi?


100% bomull GSM 520

100% bomull GSM 395

60%bomull 40%lin GSM 550


100 % bomull GSM 550

Hva er GSM?

GSM betyr oversatt - gram per kvadratmeter, og sier noe tykkelsen på håndkle.

En høyere verdi bidrar til et mykere fyldigere håndkle med bedre absorberingsevne. Et håndkle med litt lavere GSM tørker generelt raskere, slik som våre Cabana handklær. Et håndkle med GSM på over 500 er tett og godt og er den mest populære tettheten på et håndkle.

Misfarging av håndklær, hva nå?

Misfarging av håndklær forekommer hvis man vasker det samme andre fargede tekstiler, svette, smuss og ikke minst kalk bidrar også til at håndklærne blir grålige. Vi anbefaler ikke å bleke håndklærne med blekemiddel, men det finnes andre mer skånsomme måter å få lysnet opp hvite håndklær.

1.

Bruk lys eddik direkte på flekker som flekkfjerner, alternativt tilsette dette i vaskemaskinen for en grundig vask.

2.

Du kan og bruke sitronsaft sammen med vaskemiddel for å lysne hvite tekstiler. Bruk Ca 1 desiliter sitronsaft til en normal vask.Hva betyr vaskeanvisningen i våre håndklær

Home&Cottage er en møbel- og interiørkjede som ble etablert i 2009 med et tydelig definert stiluttrykk - et uttrykk vi har rendyrket under «vignetten» a casual way of living.

  • Telefon: 21 39 20 00
  • Org nr: NO 993449474MVA
  • Nettbutikk@homeandcottage.no

© 2023 Home & Cottage