Lagrede varer

Laster inn dine lagrede produkter …

Hvordan velge riktig sofa

En sofa er et av husets viktigste møbler, og å kjøpe ny kan virke som en stor og vanskelig avgjørelse. For hvordan finner du egentlig den riktige sofaen for deg og din stue? Hvor stor skal den være, og skal du kanskje velge hjørnesofa, eller hva med en sjeselong?

Det finnes en sofa for enhver smak og for ethvert behov og det kan være lett å gå seg vill i sofajungelen på jakt etter den rette. Her har vi samlet våre beste tips for å gjøre jobben litt enklere for deg. For å snevre inn søket ytterligere er det lurt å ta utgangspunkt i noen hovedaspekter; hvor skal sofaen stå og hvor mye plass har du til rådighet? Hva slags stil og hvilket design liker du? Hvordan skal den brukes og vedlikeholdes? Og ikke minst – hva slags sittekomfort ønsker du?


Hvilket design liker du?

Hvor stor skal sofaen være?

Når du skal finne riktig størrelse til din nye sofa har vi et lurt triks vi vil dele med deg, nemlig maskeringstape! Marker området på gulvet hvor du ser for deg at sofaen skal stå, så ser du raskt hva som passer og ikke av størrelse, form og fasong. Ta så nøyaktige mål du klarer, slik at du slipper å få noen kjedelige overraskelser når det nye møbelet kommer i hus. Tenk også over hvor mange personer du trenger plass til i hverdagen.

Tips!

Med litt rom og plass rundt møblene skaper du et luftigere uttrykk – kanskje er det finere å velge en mindre sofa og supplere med en lenestol eller noen fine puffer til gjestene?
Hvilestoler

Hva slags sofa passer til deg?

For å finne ut hva slags sofatype du skal gå for, er det lurt å definere på forhånd hva den skal brukes til. I en tv-stue hvor formålet er høy avslappingsfaktor med plass til deilige puter og pledd kan en dyp, myk hjørnesofa med lav rygg være midt i blinken. Skal du derimot innrede et kontor eller en stue hvor sofaen skal brukes til større sammenkomster kan det være lurt å gå for en variant med hardere fasthet og høyere sittehøyde. Tenk også over hvilket materiale du velger – skal sofaen brukes mye kan det være lurt å velge noe slitesterkt. Og har du små barn eller husdyr, kan også det være med på å legge noen føringer for hvilket materiale som vil fungere best hos deg.

Hvordan skal sofaen plasseres?

Det finnes utallige måter å plassere en sofa på, men det kan være lurt å stille seg selv noen spørsmål før du går i gang med plasseringen. Hva brukes rommet primært til? Hvor mange andre møbler trenger du plass til? Hvor mange vinduer og dører må du ta hensyn til? I noen tilfeller kan det være fint å la sofaen fungere som en romdeler, mens andre ganger ønsker man kanskje å invitere til samtale ved å plassere to sofaer mot hverandre med et salongbord imellom.

Home&Cottage er en møbel- og interiørkjede som ble etablert i 2009 med et tydelig definert stiluttrykk - et uttrykk vi har rendyrket under «vignetten» a casual way of living.

  • Telefon: 21 39 20 00
  • Org nr: NO 993449474MVA
  • Nettbutikk@homeandcottage.no

© 2023 Home & Cottage