Lagrede varer

Laster inn dine lagrede produkter …

Lag årets adventsstake med Vibeke Svenningsen

November – den fine måneden hvor høsten er på hell, og forventningene mot advent og jul begynner å merkes i hele kroppen. Vinteren sniker seg innpå, og dagene er kortere enn nettene.  Denne måneden gir jeg deg mine beste tips til hva du kan fylle måneden med – og jeg viser deg hvordan jeg vil lage årets adventsstaker. Kanskje blir du inspirert til å lage din egen?

I november er jeg mye på tur for å sanke inn naturmateriell til julens dekorasjoner – det finnes jo så mye vakkert der ute i skog og mark som kan pryde både kranser, adventsstaker og borddekorasjoner gjennom førjulstiden og advent. Jeg fyller gjerne kurven med en liten matbit som kan nytes på veien sammen med noe varmt å drikke.

Her er noen av mine favoritter fra skogen:

Plukk dem gjerne med deg hjem neste gang du er ute på tur


1. 

Mose – den grønne, myke og fluffy mosen er vakker å bruke rundt amarylliser i potte eller i andre dekorasjoner. Oppbevar den i plastposer slik at den holder seg fuktig og klar til bruk når desember er her.


2. 

Furukvister er dekorative kvister som gjerne kan brukes i vaser og potter, samt til å lage kranser og dekorasjoner med. De holder seg fine lenge, og drysser ikke like mye som granbar. Til utendørs bruk er både granbar og furukvister spesielt fine å bruke, og de kan holde seg helt ut i januar/februar.


3. 

Lerkekvister – de vakre lerkekvistene er mine favoritter, og jeg bruker dem gjerne i en vase sammen med blomster, på et fat, eller i små og store dekorasjoner.


4. 

Kongler – gjerne i alle størrelser og varianter! Kongler er et must i mine dekorasjoner, og jeg bruker dem like gjerne på et lysfat som i en stor glassbolle som en egen dekorasjon.

Dersom du ikke har tilgang til naturmateriell utendørs, kan du alltids få kjøpt det i fine butikker. Hos Home&Cottage finner du et raust utvalg av kunstige og naturtro kvister, girlandere, småtrær og kranser som vil gi dekorasjonene dine et rustikt og jordnært uttrykk. Og null-drysse-garanti!


Når desember omsider nærmer seg, er det på høy tid å begynne å tenke på årets adventsstake. Det kommer nok ikke som en overraskelse at jeg liker å bruke mine funn fra skog og mark i mine adventsdekorasjoner, og også i år vil jeg pryde førjulstiden med vintergrønt, kvister og kongler i skjønn forening med glitrende lys. For å slippe bekymringen for brann har jeg begynt å bruke LED-lys i mine kreasjoner – de er så naturtro at jeg nesten ikke ser forskjell!La deg inspirere

Årets adventsstaker

Dette trenger du:

·  Et trau eller trefat

·  Plast

·  Hønsenetting

·  Mose

·  LED-kubbelys

·  Ulikt naturmateriale, for eksempel kongler og furukvister

Slik gjør du:

Jeg valgte å lage en stor adventsdekorasjon i et nydelig, vintage kinesisk trau i tre denne gangen, men du kan bruke et hvilket som helst fat eller trau du vil. Kle det først med plast innvendig for å beskytte mot fuktighet fra mosen. Bruk deretter hønsenetting over for å skape høyde i trauet som mosen kan hvile på. Dekk hønsenettingen med mose, og plasser LED-lysene. Fyll deretter på med kongler, kvister og eller det du ønsker å dekorere med. Og vips – en rustikk, naturtro og vakker adventsstake er skapt.

Dersom du ønsker å bruke kronelys isteden, går du frem på akkurat samme måte. Her har jeg brukt en vakker, vintage kinesisk kurv. Med unike, vintage interiørelementer blir uttrykket helt eget og personlig – ekstra fint, synes jeg!

November trenger ikke alltid være så trist og grå når man kan fylle den med lys og forventning.
Og veldig snart er fantastiske og magiske desember her.Klem fra Vibeke

@VibekeDesign

  • undefined undefined

  • Home&Cottage er en møbel- og interiørkjede som ble etablert i 2009 med et tydelig definert stiluttrykk - et uttrykk vi har rendyrket under «vignetten» a casual way of living.

    • Telefon: 21 39 20 00
    • Org nr: NO 993449474MVA
    • Nettbutikk@homeandcottage.no

    © 2023 Home & Cottage