Lagrede varer

Laster inn dine lagrede produkter …

Vibekes januar

Godt nytt år, alle sammen! Tenk – et helt nytt år foran oss som vi kan fylle med masse inspirasjon og nye, kreative påfunn.

Første januar starter jeg alltid med en god husvask etter å ha fjernet all julepynten, slik at også huset får en fresh start på det nye året. Krispe tulipaner og annet grønt fylles opp i krukker og vaser for en ren og duggfrisk atmosfære.

Denne kalde, vakre vintermåneden bruker jeg ofte til å re-starte – senke skuldrene, bruke litt tid til ettertanke og gjøre de tingene jeg setter mest pris på. Ofte nyter jeg en stille stund foran peisen med en god interiørbok for å hente inspirasjon til våren som venter bak neste hjørne. Plutselig dukker det opp nye ideer, og da gjelder det å ha skisseblokken i nærheten så jeg får lagret dem.

Noe som alltid gir meg glede – både i januar og året rundt – er å bake, og da spesielt gjærbakst. Denne gangen tenkte jeg å dele verdens beste rundstykker med dere, for ifølge mannen i huset er de visst det.


Disse osterundstykkene lager du på en liten formiddag og de vil garantert bli tatt godt imot rundt lunsjbordet.De er også supre å fryse, og kan nytes både som turmat eller som ekstra god kveldsmat på en kald vinterkveld.Dette trenger du:

25 g gjær
60 g meierismør 1 dl vann
2,5 dl H-melk
0,5 ts salt
1 ts sukker
1 stk. Egg
Ca. 1 l hvetemel

Til pensling:
1 pisket egg
En god klype strø ostSlik gjør du:


1. Smuldre gjær i en bakebolle.

2.  Smelt meierismør i en kjele, ha i vann og melk og la blandingen bli fingervarm.

3.  Rør ut gjæren

4.  Ha i salt, egg og mel til deigen kjennes god. Elt i kjøkkenmaskin i ca. 10 min.


Sett deigen lunt og la den heve til dobbel størrelse. Jeg lar den gjerne heve en time.

5.  Del deigen i like stor emner. Trill emnene til runde boller og legg dem på en bakepapirkledd langpanne. Dekk til rundstykkene og la dem etterheve i ca. 20 min.

6. Pensle rundstykkene med et sammenvispet egg og strø ost på toppen.

5.  Sett inn langpannen på midterste rille i stekeovnen på 200 grader og stek i ca. 10-12 min.

6.  Avkjøl på rist.

Dekk så et hyggelig bord og del ferske rundstykker med noen som varmer hjertet ditt på kalde vinterdager

Jeg ønsker alle en fin start på det nye året, og håper du gir deg selv litt tid til å samle ny energi og inspirasjon som kan gjøre deg godt gjennom alle sesongene som kommer.


Hilsen Vibeke

@VibekeDesign

Home&Cottage er en møbel- og interiørkjede som ble etablert i 2009 med et tydelig definert stiluttrykk - et uttrykk vi har rendyrket under «vignetten» a casual way of living.

  • Telefon: 21 39 20 00
  • Org nr: NO 993449474MVA
  • Nettbutikk@homeandcottage.no

© 2023 Home & Cottage