Lagrede varer

Laster inn dine lagrede produkter …

Bresert svinenakke

La middagsselskapet gå lekende lett ved å gjøre forberedelsene lenge før gjestene ankommer. En bresert svinenakke er den perfekte “lag-den-og-glem-den"-måten å få hendene fri for å sikre deg en uanstrengt overgang fra matlaging til selskap – og i tillegg ser den fantastisk ut i en stor, ildfast form eller på et lekkert serveringsfat


Du trenger:

(4 personer)

Ca. 2 kg svinenakke

1 glass Nicolas Vahe saltbakte sitroner

1 ss havsalt

1 fennikel

1 stor, gul løk

2 hvitløksfedd

3 ss god olivenolje

2 ss nykvernet, sort pepper

1 l helmelk

3 laurbær

7-8 kvister med dill

1 sitron

Kos deg med matlagingen med vår ultimate høst-spilleliste i bakgrunnen

Slik gjør du:


1.

Klapp svinenakken tørr med tørkepapir før du lager noen snitt i den på hver side. Krydre over hele med havsalt, pass på at alle sider er dekket. La kjøttet hvile i romtemperatur i minst 30 minutter og aller helst en time. Mens du venter på at den skal få riktig temperatur renser og deler du fennikelen i store biter, deler løken i åtte biter, og de saltbakte sitronene og hvitløksfeddene i to. Sett det til siden.

2.

Forvarm ovnen til 135 grader. Tørk svinenakken en gang til før du krydrer den med nykvernet sort pepper. Fyll en støpejernsgryte med olivenoljen og varm den på middels varme. Når oljen begynner å bli varm, legger du svinenakken oppi og steker på alle sider til den har fått en gyllenbrun stekeskorpe. Når alle sider av svinenakken har fått fin farge, tar du den ut av gryta og lar den hvile på en tallerken.

3.

Tilsett fennikel, løk, sitronbitene, hvitløken og litt salt i gryta og la det frese uforstyrret til grønnsakene har fått en fin, gyllen farge – ca. 5 minutter. Tilsett melken, og bruk en visp for å få med stekeskorpene fra bunnen. Legg svinenakken tilbake i gryta sammen med saften på tallerkenen. Tilsett en klype til med salt i melken sammen med laurbær og dill. Bruk en skarp kniv til å lage lange, fine remser med sitronskall fra sitronen (pass på så du ikke får med det hvite) og tilsett skallet. Sett støpejernsgryta inn i ovnen uten lokk og la den stå.

4.

Stek i 3-3,5 timer, eller til den tykkeste delen av steken når 65 grader, og pass på at du snur den hver time. Etter at den er stekt lar du den stå uforstyrret på benken og hvile i væsken i 15-30 minutter. Fjern deretter laurbærbladene og sitronskallet, del opp svinenakken og server med karamellisert løk, fennikel og sausen fra gryta. Vi anbefaler hasselbackpoteter til, men det er også nydelig med en hjemmelaget potetmos eller ovnsbakte båtpoteter med urter.

Nyyyt!

Home&Cottage er en møbel- og interiørkjede som ble etablert i 2009 med et tydelig definert stiluttrykk - et uttrykk vi har rendyrket under «vignetten» a casual way of living.

  • Telefon: 21 39 20 00
  • Org nr: NO 993449474MVA
  • Nettbutikk@homeandcottage.no

© 2023 Home & Cottage