Lagrede varer

Laster inn dine lagrede produkter …

Hvordan vaske sengetøy og laken

Regelmessig og riktig vask av sengetøy er viktig for velvære og god hygiene. Her finner du våre smarte tips til hvor mange grader du skal vaske sengetøyet på, hvor ofte du bør vaske sengetøyet og alt annet du kanskje lurer på?

Alle våre sengesett og laken kan vaskes på 60 grader


Det er tilstrekkelig å vaske sengesett på 60 grader for å ta knekken på bakterier og midd.  Vi mennesker svetter noe i løpet av natten, så det anbefales å vaske sengesettet annen hver uke. Putevar anbefales å vaskes hver uke, da det er utsatt for mer hud -og hårprodukter.


Vask helst sengesettet vrengt. Vaskes det på vrangen bevares utseende på sengesett lenger og fargen holder seg bedre over tid. Husk på å kneppe -eller dra igjen glidelåsen på dynetrekk og putevar før det puttes i maskinen, så risikerer du ikke at putevar og andre tekstiler legger seg inni dynetrekket og ikke blir ordentlig vasket.


Nye sengesett skal alltid vaskes separat, fordi de kan slippe litt farge ved de første vaskene. Vi anbefaler ikke å vaske frottehåndklær sammen med sengesett, da dette kan føre til at sengesettene nupper raskere.


Hva skal du vaske sengetøyet med? 


Vi anbefaler produktene fra Durance. Durance er kjent for å hjelpe til med å fjerne midd på lav temperatur. De er derfor ekstra populære ved vask av sengetøy. Produktene er ekstra skånsomme mot tekstilene og kan selvsagt også trygt brukes på både ull og silke, i tillegg til bomull og andre materialer. Resultatet etter vask er som alltid: rene, myke og velduftende tekstiler.

Kan alle sengetøy og lakener tørketrommles?


Alle våre sengesett og lakener kan tørketromles. Vi kan anbefaler å tørketromle til programmet er nesten ferdig, for så å ta de ut når det er litt fuktig og henge det opp. I vår og sommermånedene er det helt nydelig å henge sengesettet ut for tørking, hvis du har mulighet til det.


Å lufttørke sengesett ute på sommeren gjør det ekstra crispy og nydelig å legge seg ned i. Vi anbefaler at sateng sengesett tørketromles på litt lavere varme, så hindrer man unødvendig slitasje på de fine fibrene.

Hvilke tekstilkvaliteter har vi?


100 % Bomull:

Bomull er et tekstil som er lettstelt, allsidig og har en slitestyrke som gjør at den varer lenge.


Sengesett:

Country sengesett - 162 TC

Casper sengesett - 156 TC

Maud sengesett – 200 TC

Hva betyr TC?

Det er trådtettheten på sengesett og laken. Trådtettheten angir hvor mange tråder som er vevd sammen, per kvadrat tomme for å lage tekstilet. Det telles tråder både i lengde og bredde, for å finne ut hvor stor trådtettheten er.

100% bomulls krepp:

Bomullskrepp er vevd slik at den får den karakteristiske strukturen i stoffet som føles lett, luftig og sval. Det er derfor bomullskrepp er en sommer favoritt. Stoffet er slitesterkt og strykefritt.


Sengesett:

Felicia sengesett  - 144 TC.

100% bomulls flanell:

Flanell er mekanisk børstet for å få en fluffy overflate om gjør den myk og lun.


Sengesett:

Tinden sengesett - 162 TC

100% enzymvasket bomull

Dette betyr at sengesett har blitt vasket med enzymer for en mykere og mer behagelig opplevelse. Sengesett som er vasket med enzymer har også lengre levetid.


Sengesett:

Sweet dream sengesett - 144 TC

Maris sengesett - 144 TC

Volange sengesett - 144 TC

Vintage Fleur sengesett - 144 TC

100% bomulls sateng

Silkemyk finish med litt glans. Sateng er vevd med én tråd over og tre tråder under. Dette gir en lett glans på utsiden, mens den er litt mattere inni.


Sengesett:

Savoy sengesett - 220 TC

Victoria sengesett - 220 TC

Emeraude sengesett - 220 TC

Azure sengesett - 220 TC

Grand sengesett - 290 TC

52% polyester 48% bomull

Et prisgunstig alternativ. Det er vanlig å blande polyester med naturfiber som bomull. Det tørker raskt, skrukker lite og kjennes veldig behagelig ut når man mikser med litt bomull.


Sengesett:

Petite fleur sengesett - 140 TC

Orient sengesett - 140 TC

Eucalyptus sengesett - 140 TC

Home&Cottage er en møbel- og interiørkjede som ble etablert i 2009 med et tydelig definert stiluttrykk - et uttrykk vi har rendyrket under «vignetten» a casual way of living.

  • Telefon: 21 39 20 00
  • Org nr: NO 993449474MVA
  • Nettbutikk@homeandcottage.no

© 2023 Home & Cottage