Lagrede varer

Laster inn dine lagrede produkter …

Unike, vintage kelimtepper

Hva er det som gjør et hjem vakkert? Svaret på det kommer nok an på øyet som ser, men vi kan vel alle være enige om at ingenting er så herlig som å komme inn i et hjem hvor personligheten til de som bor der gjenspeiles i interiøret.

For å skape en personlig stil, er det riktignok flere faktorer som spiller inn. Kombinasjonen av ulike materialer, innslag av personlige elementer, og en miks av nytt og gammelt er noe av det som er med på å skape et unikt uttrykk. I tillegg kan du, en sjelden gang innimellom, være så heldig å komme over helt spesielle gjenstander – ting ingen andre har maken til, den ene av sitt slag som ingen kan kopiere eller herme etter fordi det helt enkelt ikke finnes maken. Disse unike tingene er ofte de som setter prikken over i’en, og det er disse tingene vi i Home&Cottage har en ekstra forkjærlighet for og ønsker å tilby våre kunder som en del av vårt sortiment.


Derfor er vi stolte og glade for at vi nå kan presentere våre unike, vintage kelimtepper. For å være helt presis: nøyaktig 310 ulike, unike og smellvakre gulvtepper fordelt på våre 20 butikker, og det finnes ikke en sjanse i havet for at noen av dem er like.

Så – hvordan har Home&Cottage fått kloa i disse skattene? La oss ta dere med til Tyrkia. Her finnes en eldgammel og rik tradisjon for håndvevede kelimer, og hver region har tradisjonelt sine egne mønstre, fargekombinasjoner og vevteknikker som er særegne for dem. Beveger vi oss nordvest i landet, finner vi landets største by, Istanbul, som med sine 15 millioner innbyggere er kjent som sentrum for Tyrkias industri, handel, finansvesen og kulturliv. Her har vi funnet vår leverandør, en helt spesiell av sitt slag, som henter tepper hos omreisende kjøpmenn som handler håndlagde og gamle kelimtepper av private husstander.

Teppene blir deretter sendt til Antalya, hvor de vaskes møysommelig før de legges ut på markene for at sola skal få gitt dem den perfekte, lysere patinaen vi er så glade i. Teppene kan ligge ute på markene i alt fra 2 uker til 2 måneder, avhengig av hvor lyse tepper vi ønsker oss.

Når denne prosessen er ferdig, blir teppene fraktet tilbake til vår leverandør i Istanbul. Her setter syersker i gang med å reparere eventuelle skader eller små hull. Dette gjøres for hånd ved å brodere rosetter i farget ulltråd over, noe som gjør teppene enda vakrere og mer unike.

Når teppene er ferdige, reiser Home&Cottage-teamet ned til Istanbul og håndplukker hvert enkelt teppe som skal selges i butikk med kjærlighet.

Vær rask med å sikre deg din favoritt – for her finnes ingen maken.

Home&Cottage er en møbel- og interiørkjede som ble etablert i 2009 med et tydelig definert stiluttrykk - et uttrykk vi har rendyrket under «vignetten» a casual way of living.

  • Telefon: 21 39 20 00
  • Org nr: NO 993449474MVA
  • Nettbutikk@homeandcottage.no

© 2023 Home & Cottage