Lagrede varer

Laster inn dine lagrede produkter …

Lysvettregler

Skap en lun og koselig stemning på mørke kvelder med brennende lys fra Home & Cottage. Vi er stolte av å tilby lys av høy kvalitet, enten du foretrekker telys, kubbelys eller kronelys. Men husk, når du tenner levende lys, er det viktig å ta hensyn og vise varsomhet rundt brennende flammer for å sikre deg og hjemmet ditt. Her er noen av våre lysvettregler som vil hjelpe deg med å nyte lysene dine på en trygg og ansvarlig måte

LYSVETTREGLER

1.

Fjern alltid emballasjen før bruk

Fjern all emballasje rundt lysene før du tenner dem.


2.

Aldri forlat et brennende lys uten tilsyn

Sørg for å slukke lysene før du forlater rommet. Ved bruk av lyseslukker unngår du stearin eller askesprut som kan forårsake brannfare.


3.

Hold god avstand fra brennbart materiale

Plasser lysene på en stabil overflate og sørg for at de ikke er i nærheten av brennbare materialer.


4.

Hold barn og kjæledyr unna levende lys

Sørg for at lysene er plassert utenfor rekkevidde for barn og kjæledyr.


5.

Plasser lysene på brannsikkert underlag

Lys skal alltid plasseres på et brannsikkert underlag, som lysholdere eller lysfat som tåler høy temperatur. Dette gjelder alle lys, inkludert lys i krukke eller glassbeholdere.


6.

Plasser lysene minst 10 cm fra hverandre

Plasser lysene minst 10 cm fra hverandre for å unngå høy varmeutvikling.


7.

Trim alltid veken ned til 1 cm

Trim alltid veken ned til 1 cm før du tenner lysene, for å unngå soting, høy flamme og at lyset renner.


8.

Unngå trekk

Lyset skal aldri stå i nærheten av trekk, for å unngå soting og rennende lys.


9.

Trim alltid kanten ned til 1 cm

Trim alltid kanten ned til 1 cm for å sikre at lyset brenner rett og unngå at lyset renner.


10.

Unngå varme kilder

Ikke plasser lys i nærheten av varme kilder, dette for å unngå at lyset endrer form og at lyset renner.


11.

Flytt ikke et brennende lys

Flytt aldri et brennende lys.

VÅRE LYS


Vi har et stort utvalg lys produsert av anerkjente Europeiske produsenter. Broste Copenhagen og Vinding produserer lys i Europa med bruk av fornybare råvarer. Våre lys inneholder ikke palmeolje eller soya. Vi fører en serie svanemerkede Eco-lys fra Vinding i 100% stearin. Våre parafinlys er også produsert i Europa, og er et alternativ til våre kunder som ønsker en mer kontrollert flamme med varmere glød. Fabrikkene lysene produseres på er underlagt av EU`s REACH regulativer, som stiller strenge krav til råvarer og produksjon.


I vårt arbeid med lysavdelingen i Home & Cottage, fokuserer vi på kvalitet og bærekraft. Vi forsøker alltid å velge produkter med råvarer som etterlater minst mulig fotavtrykk for miljøet. Samtidig ønsker vi å tilby deg som forbruker produkter av høy kvalitet, med lang brenntid. Det er viktig for oss at produktet varer så lenge som tiltenkt, på denne måten reduserer vi også overproduksjon og unødvendig avfall. Vi bruker minimalt med emballering på våre lysprodukter,

TELYS

Vi fører i dag telys laget av 100% parafin, i blank plastkopp, fra Broste Copenhagen. Det er viktig å huske at telyset må ha tilstrekkelig med luft rundt seg når det brenner. Dette er ekstra viktig for telys i blank plastkopp. Hvis det er for lite luft rundt telyset, kan veken trekke til siden og flammen treffe kanten. Dette øker risikoen for at plastkoppen smelter. Før tenning bør veken alltid rettes opp. Det er også viktig å være oppmerksom på at telys leder varme, så telysholdere kan bli varme. Derfor bør de stå på et underlag som tåler varme.

DUFTLYS  

Vi har et stort utvalg duftlys fra anerkjente produsenter som Voluspa og Durance. Dette er produsenter vi har jobbet med siden oppstarten i Home & Cottage. Voluspa sine duftlys er produsert på kokosvoks. Voluspa skaper sine dufter ved bruk av parfyme og essensielle oljer, med fokus på bærekraftig og økologisk produksjon. Durance har utviklet en unik blanding av naturlig voks. Ingredienser er alltid i hovedfokus hos Durance, som baserer sin virksomhet på utvikling, beskyttelse av miljø og sosial rettferdighet og ansvar. Våre duftlys er fri for Sulfater, Palmeolje, Phthalater, Parabener og Pesticider.

LYSMERKING

Alle våre lys er merket med et utvalg av advarsler og piktogrammer. Her følger en oversikt over de ulike piktogrammene som vi benytter oss av og en forklaring på hva de betyr.

Home&Cottage er en møbel- og interiørkjede som ble etablert i 2009 med et tydelig definert stiluttrykk - et uttrykk vi har rendyrket under «vignetten» a casual way of living.

  • Telefon: 21 39 20 00
  • Org nr: NO 993449474MVA
  • Nettbutikk@homeandcottage.no

© 2023 Home & Cottage