Lagrede varer

Laster inn dine lagrede produkter …

Oktober med Vibeke

Oktober er virkelig min favoritt blant de fine høstmånedene våre, for det er nå naturens fargefest slår til for alvor. De vakre fargene inspirerer meg alltid til å skape noe, og denne måneden er det gresskarlykter og -dekorasjoner som står i sentrum for mitt kreative univers. Kanskje vil du la deg inspirere til å lage dine egne?

På skogturene mine i oktober samler jeg alltid inn naturmaterialer som kan brukes i kreasjonene jeg lager, og samtidig nyter jeg den friske høstlufta og de rause fargene. Vel hjemme fra skogtur er det godt å trekke inn til en varm tekopp og en hyggelig innendørs aktivitet.

Gjennom mange år har jeg laget klassiske gresskarlykter med barna mine, og etter at jeg for noen år siden fikk tak i et sett med siseleringsjern har dette blitt min absolutte favoritt-høstaktivitet. Nå lager jeg gresskarlykter og -dekorasjoner i starten av oktober, og lar dem pryde interiøret inne og ute gjennom hele høsten.


Selv lærte jeg å rosemale da jeg var 10 år, og siden den gang har jeg hatt teknikken i meg. Med gresskar og siseleringsjern får jeg kombinert skaperglede og gamle rosemalerkunster, noe som passer meg perfekt! Så, dersom du er som meg, og liker å tegne og forme, kan kanskje også du finne din nye favorittsyssel i gresskarlagingen.

Du trenger ingen spesiell teknikk for å få til dette, men kanskje må du øve litt før du blir kjent med de ulike redskapene som trengs for å lage et mønster. Du kan enten tegne opp mønsteret på gresskaret før du begynner siseleringen, eller du kan gjøre alt på frihånd og skape et mønster eller dekor som gjør gresskaret unikt og spennende.

Dette trenger du:

1. Store /middels store gresskar
2. Skarp kniv til å skjære ut toppen
3. Siseleringsjern (kjøpes på Panduro eller nettsiden Etsy)
Slik gjør du:

Skjær en rund form rundt stilken på gresskaret.
Dra opp toppen og grav ut alt innholdet
Tenk ut et mønster du har lyst å skjære ut og prøve deg fram med de ulike siseleringsjernene
Ha litt tålmodighet og husk: jo mer du øver, jo bedre blir du til å håndtere redskapene etter hvert

Se så stemningsfullt det blir! Og du, av gresskar kan man også lage en flott dekorasjon til å pynte høstbordet med, bare se her:


Dette trenger du:

1. Gresskar
2. Et lite norgesglass
3. HønsenettingSlik gjør du:

Start med å skjære av toppen og hul ut gresskaret.
Sett norgesglasset med vann oppi gresskaret og legg hønsenetting over.

Med disse høstaktivitetene håper jeg du også kan kjenne litt på den skapergleden høsten kan gi.


Klem fra Vibeke

@Vibekedesign


Home&Cottage er en møbel- og interiørkjede som ble etablert i 2009 med et tydelig definert stiluttrykk - et uttrykk vi har rendyrket under «vignetten» a casual way of living.

  • Telefon: 21 39 20 00
  • Org nr: NO 993449474MVA
  • Nettbutikk@homeandcottage.no

© 2023 Home & Cottage