- Hjem
- Inspirasjon
- Tips
- Borddekkings guide
Borddekkings guide
Vil du lære hvordan du dekker bordet som restaurantene gjør? Eller bare litt enkel inspirasjon til selskapet du snart skal gjennomføre? Få tipsene her!
SERVISE
Forrett-tallerkenen plasseres over hoved tallerkenen. Kuverttallerkenen for brød og smør plasseres til venstre for gaffelen. Kopper og fat til desserten settes ut først når det er tid for dessert.
Se alt servise her
BESTIKK
Bestikk plasseres utenfra og inn. Plassering av bestikk har noen faste regler som bør følges for at det skal se pent ut, og gjøre det enklest mulig for gjestene å benytte seg av dem til riktig rett. Unntaket er dessertbestikket, som plasseres ovenfor tallerkenen.
Se alt bestikk her
GLASS
Den generelle regelen er at glassene plasseres øverst for knivspissen på høyre side. Vannglasset skal stå innerst, så vinglass i den rekkefølgen vinen skal drikkes.
Se alle glass her
BORDTEKSTILER
Servietten plasseres enten til venstre for eller midt på tallerkenen, og brettes etter ønske. Velg tøyservietter for ekstra luksuriøs følelse!
Et godt alternativ til dekketalleren er spisebrikken. Den skal være plassert midt foran hver kuvert, omtrent 1-2 cm fra bordkanten, og den skal være synlig og tilgjengelig når gjestene setter seg ved bordet. Dekkebrikken rammer inn kuvert plassen til gjesten.
Når du vet reglene, vet du hvordan du kan bryte de!
Regler er til for å brytes. Legg bestikket på tallerkenen, skap store blomsteroppsatser, bland ulike materialer av servise, glass og tekstiler, og ikke minst skap din unike stil, sånn du vil ha det.
LÆR Å BRETTE TØYSERVIETTER
1.
Rull sammen servietten og hold den sammen med et bånd eller en serviettring
2.
Rull sammen servietten og lag en knute på midten, en pen og enkel måte som passer perfekt om du skal ha mange gjester eller har ett lite tidspress
3.
Brett servietten rektangulært og fold den på midten med ett bånd eller serviettring, og pynt med naturens skatter
KJØP ETTER KATEGORI