Lagrede varer

Laster inn dine lagrede produkter …

HAGEMØBLER

For at du skal kunne ha glede av hagemøblene dine i mange år fremover er det viktig med rett vedlikehold. Vi har samlet gode vedlikeholdstips som hjelper deg å ta vare på de nye møblene dine og forlenge levetiden deres.

TEAK

Teak er en av verdens mest eksklusive trearter, kjent for sine rike gyllenbrune farger og værbestandige egenskaper. LifestyleGarden® teak er perfekt for utendørs bruk, og er lett å kombinere med andre materialer for å få det perfekte settet i hagen

Teak inneholder et overskudd av naturlige oljer, selv etter å ha blitt bearbeidet. Dette beskytter «hjertet» av treet fra sopp og parasitter, som gjør teak værbestandig, veldig sterkt og ekstremt holdbar i mange år med minimal omsorg

Selv om teak er kjent for sitt rike gyllenbrune utseende, er det også høyt verdsatt for sitt klassiske, gamle utseende som oppstår etter eksponering i vær og vind. Over tid vil teak naturlig utvikle en moden, sølvgrå patina, som gir et klassisk, rustikt utseende

LifestyleGarden® bruker bare teak som er FSC®-sertifisert - tømmer vokser i ansvarlig forvaltede plantasjer, eller har blitt hentet og resirkulert fra komponenter fra låver og hus, og andre konstruksjoner på Java-øya. Dette betyr at du kan spore møblene hele veien til stedet der treet en gang vokste, og du kan vite at det kom fra en ansvarlig forvaltet skog

Møbler i tre bør lagres innendørs, men pass på temperatur og fuktighet. Er det for varmt, kan treverket sprekke, og for mye fukt kan gi soppdannelse. En carport eller garasje med litt gjennomtrekk, er perfekt for oppbevaring.

Vi anbefaler Eden tre-rens og impregnering til våre teak produkter

PLAST-FLETT KVALITET

Våre hagegrupper i plast-flett har alle solide rammer i aluminium.  Dette er langt å foretrekke fremfor rammer i stål, hvor man kan opplever problemer med rust, og rustflekker på underlaget.  Da aluminium er mykere enn stål er det avgjørende at rammen har kraftige nok dimensjoner og godstykkelse til å tåle belastningen av personer som sitter i møblene, selv om underlaget ikke er helt plant. Corsica gruppen har dessuten justerbare ben, slik at man slipper at møblene vipper på et ujevnt underlag.

Plast-flett lages i dag av hovedsakelig 3 materialer: PVC, propylen og polyethylen.  PVC er det svakeste av disse materialene, propylen noe bedre, mens HDPE (high density polyethylen) er det desidert beste.  Alle våre plastflettmøbler benytter HDPE, altså den beste kvaliteten.  Denne er dessuten 100% resirkulerbar og UV beskyttet.

Det som også er avgjørende for pris/kvalitet er om det benyttes flat-flett (rimeligst) eller rund-flett, samt diameter på tråden som benyttes.  Våre møbler er produsert i rund-flett med en tråddiameter fra 5 – 8mm avhengig av møbel.

Møblene krever minimalt med vedlikehold.  Man bør imidlertid vaske møblene ved behov og det kan også forenkle rengjøring og holde møblene fine lenger dersom man benytter en egnet impregnering.

Både plastmøbler og kunstrotting bør oppbevares frostfritt under tak eller presenning med god gjennomlufting dersom de ikke er i bruk. Skallstoler i plast tåler frosten, men plasten kan bli sprø. Plast-flett møbler skal ikke brukes i minusgrader.

ALUMINIUM KVALITET

Aluminium er et miljøvennlig og funksjonelt alternativ. Metallets styrke ligger blant annet i at det er sterkt, fleksibelt, varig og svært lett i vekt. Aluminium ruster heller ikke.

Aluminiums møbler kan vaskes med myk børste eller svamp, og lunkent vann med litt såpe. Jordslag, som ser ut som svarte og grå flekker, kan tas med eddik- eller salmiakkvann. Vi anbefaler også å bruke Eden Aluminium rens og impregnering på våre møbler, den finnes i alle Home & Cottage sine butikker

Møbler i aluminium er godt egnet til utemøbler, da de ikke ruster og kan stå ute i lengre tid. Metall og jernmøbler kan på sin side fort forringe i vær og vind. Det er likevel viktig at møbler i både aluminium, jern og metall, settes tørt og innendørs dersom de ikke er i bruk.


BETONG KVALITET

Sement er et naturlig materiale og hvert møbel er derfor unikt. Fargen er ikke 100% jevn, men har forskjellige fargetoner. Disse forskjellene er en viktig del av våre sement møbler. Med litt omhu kan du forlenge levetiden til dine møbler og beholde overflaten i god stand.

  • Fjern flekker raskt før de kan gjøre noe permanente skader på møbelet
  • Direkte sollys og varmekilder kan på sikt gi endringer i farge
  • Når du beveger møbler, må du løfte den i stedet for å trekke eller skyve, for å unngå å skade gulvet eller bena
  • Stram til skruene etter en til to måneders bruk
  • Unngå feil bruk, for eksempel å sette føttene på bordet eller stå på det
  • Bruk coasters/spisebrikker under damp, varme eller fargede gjenstander for å unngå permanente flekker.
  • Unngå å dekke overflaten delvis, for eksempel med duker eller plassmatter, fargeavvik kan forekomme.


Vedlikehold av sement møbler


For rengjøring kan en fuktig vevet klut brukes med et PH-nøytralt vaskemiddel

For å opprettholde den opprinnelige fargen og det naturlige aspektet av dine møbler, behandle overflaten med fargeløs voks. Voks produktet regelmessig (1-2 ganger i året) er en rask og enkel prosess som vil gi ekstra beskyttelse mot farging. Anbefalt produkt for dette er en hvilken som helst kommersielt tilgjengelig steinvoks voks på parafinbase eller Ernst P sin Eden sten/betong rens og beskytter som du finner i alle Home & Cottage sine butikker.

Hvis møblene har vært i kontakt med syreholdige væsker som eddik, brus, fruktjuicer, sitron eller lignende, rengjør alltid overflaten med lunkent vann umiddelbart.

Ikke bruk syre rengjøringsprodukter eller blekemiddelbaserte produkter fordi de kan påvirke vanntettingen og skape ugjennomtrengelige flekker.

TEKSTILKVALITETER


For å forlenge levetiden på utetekstilene dine og begrense solbleking er det viktig å impregnere tekstilene. Impregneringen inneholder syntetisk fett, UV-filter og antioksidanter og vil utsette bleking når tekstilene er utsatt for sollys (som en solkrem) Det er viktig å huske på at det eneste som forhindrer solbleking er solavskjerming – og at mørke tekstiler er mer utsatt enn lyse tekstiler.

Impregneringen Universal protect er enkel å bruke og kan brukes på ubehandlede tekstiler, eller tekstiler som tidligere har blitt behandlet med silikon. Ikke bruk på velurkvaliteter. Rengjør nøye før impregnering. Rist flasken godt og spray på et tynt lag. Sprayavstand ca 30-35 cm. La tekstilet tørke godt, og dersom det kjennes klissete ut kan du bruke en tørr mikrofiber klut og tørke lett av.


← TILBAKE

Home&Cottage er en møbel- og interiørkjede som ble etablert i 2009 med et tydelig definert stiluttrykk - et uttrykk vi har rendyrket under «vignetten» a casual way of living.

  • Telefon: 21 39 20 00
  • Org nr: NO 993449474MVA
  • Nettbutikk@homeandcottage.no

© 2023 Home & Cottage