Hvordan velge teppe?

Et teppe kan forandre et rom ved å tilføre det mer varme og personlighet. Men hvordan orientere seg i en jungel av valgmuligheter? Her er noen gode tips til hva du bør tenke på.

 

 

Hvordan plassere teppet?

Et teppe til stuen bør ha andre egenskaper enn et teppe som skal ligge under spisestuen med tanke på rengjøring og flekker. Dette er viktig å ha i bakhodet når du velger teppe, husk at et teppe i ull absorberer mer fuktighet som igjen vil si at det er mer ømfintlig for flekker. Det kan derfor være lurere å velge et teppe i bomull eller sisal under spisebordet slik at du lettere får vekk eventuelle flekker og matsøl. Men er uhellet ute finnes det ulike produkter som hjelper deg med å holde teppet fint og flekkfritt.  Vi anbefaler også å bruke teppeunderlag under alle teppene dine, både av hensyn til sklisikkerhet og hygiene.

Hvor stort skal teppe være?

Vi vet det kan være vanskelig å finne rett størrelse på teppet, så vi har funnet frem noen tips fra teppeleverandøren vår Lone Tepper, som viser hvilken effekt de ulike størrelsene gir til rommet. 

Hvordan plassere teppe under sofa?

Velg et teppe som er minst 160x230cm hvis du har en normal størrelse på en 3-seter. Sett gjerne sofaen et stykke inn på teppet, både for å holde teppet på plass og for å unngå "snublekant". Har du god plass vil et stort gulvteppe binde sofagruppen sammen. 

Teppetips - stue.jpg Portrett - 720x900 -Teppe.jpg

 

 

Ekstra store tepper
- se utvalget

Tepper til spisegruppen

Vi anbefaler at stolene står oppå teppet. Det vil da bli enklere å dra stolene ut og inn til bordet. At teppet er omtrent 60cm bredere enn bordet på langsidene er en god margin for å holde for å holde stolene innenfor teppekanten. 

 

Teppetips - spisestue.jpg 1080x1080 - Spisebord_2.jpg

 

Store tepper
- se utvalget

Tepper til soverommet

La teppet gå helt fra veggen ned mot fotenden av sengen, dette vil gjøre at rommet virker større. Har du enda større plass kan du trekke teppet lenger ned slik at nattbordene blir stående fritt. Har du ikke så god plass kan løpere langs sengekanten være et godt alternativ, dette gjør rommet lunere, samt at du slipper å gå på vinterkalde gulv når du står opp.

Teppetips - soverom.jpg 1080x1080 - Bjerk gulvteppe.jpg

 

Ryer og matter
- se utvalget

Smarte tips


 

Tips!

Varme eller kalde farger?

Fargepaletten du har ellers i rommet er med på å bestemme hvilken nyanse teppet bør ha for at det skal harmonere med resten av rommet. Har du en varm veggfarge, kan det være lurt å velge et teppe som også har varme eller nøytrale nyanser. Har du derimot en kald veggfarge vil et teppe med kalde toner bli pent. 

Discount puff 1080x1080 - Milo.jpg Valg møbler.jpg

 

Tips!

Skap kontraster!

For at det ikke skal bli for monotomt er et tips å ikke velge samme farge på både teppe og møbler. Gå heller noen nyanser på siden for å skape litt kontraster. Har du for eksempel beige vegger og beige sofa vil et teppe med gråbrune toner bli mer kontrastfylt enn hvis du velger beige eller hvitt teppe.

720x990 - teppe 6.jpg 720x990 - teppe 10.jpg

Tips!

Ta opp farger!

Et fargerikt teppe vil gi rommet særpreg, men synes du det er vanskelig å bruke farger kan et tips være å ta opp fargene i teppet på pynteputer, pledd og lignende. Et teppe med mønster og farger vil være som et smykke i rommet og binde det hele sammen på en harmonisk, men personlig måte.

Teppeunderlag og tilbehør
- se utvalget