Lagrede varer

Laster inn dine lagrede produkter …

Høstens nydelig eplepai

Eplepai er en tidløs dessert som har gledet smaksløkene i generasjoner. Denne klassiske paien kombinerer søte, saftige epler med en sprø og gyllen skorpe, noe som gjør den til en favoritt blant både barn og voksne.




Du trenger



Paibunn & lokk


250 g hvetemel
150 g smør
3 ss vann
0,5 ts salt
1 egg til pensling


Paifyll


6 stk epler
2 ss smør
1 dl valnøtter , grovhakkede
2 dl sukker
2 ss kanel
1 dl eplejuice

Slik gjør du


Paibunn

Ha hvetemel, smør i terninger, vann og salt i foodprosessor. Kjør til alt er godt blandet.
Kna deigen raskt sammen, dekk den med plast og la den stå kjølig i 30 minutter.
Kjevle ut deigen til den er ca. 3 mm tykk og ganske rund. Smør paiformen med smør eller formfett og kle formen med paideig helt opp til kantene. Fjern eventuelt overflødig deig. Prikk bunnen med en gaffel

Paifyll

Del eplene i båter og stek dem i smør sammen med valnøttene til de får farge.
Ha i sukker og kanel, og stek til sukkeret smelter. Hell på eplejuicen og kok til det tykner.

Eplepai

Hell epleblandingen i den forstekte paibunnen.
Kjevle resten av paideigen i samme tykkelse som paibunnen, og skjær den opp i strimler. Legg dem i flettemønster over eplefyllet.


Tips!


Du kan også legge et helt pailokk på dersom du ikke vil flette, men husk å stikke hull i lokket slik at fuktigheten kommer ut.

Pensle pailokket med sammenpisket egg strø over litt sukker.
Stek eplepaien i ovnen på 180 grader til pailokket er gyllent i ca 12-15 minutter. La den avkjøles til den er lunken og server!


Tips!


Server gjerne eplepaien lun med en god vaniljeis eller vaniljesaus.





Server og nyt!

Home&Cottage er en møbel- og interiørkjede som ble etablert i 2009 med et tydelig definert stiluttrykk - et uttrykk vi har rendyrket under «vignetten» a casual way of living.

  • Telefon: 21 39 20 00
  • Org nr: NO 993449474MVA
  • Nettbutikk@homeandcottage.no

© 2023 Home & Cottage