Høst og kantareller hører sammen, og denne smakfulle, gylne soppen passer perfekt til pizza - den perfekte kosematen til mørke høstkvelder.

1440x960 -Høstpizza - 2.jpg

DU TRENGER


 

Pizzabunn

  • - Ca 5 dl mel (gjerne Tipo 0)

  • - ½ ts salt

  • - ½ pose tørrgjær

  • - 2 ss olje

  • - 2 dl lunkent vann (ca 38 grader)

 

Høstpizza - 2.jpg

 

 

Pizzafyll

  • - Nicolas Vahé tomatsaus med ricotta og basilikum

  • - Nicolas Vahé trøffelkrem

  • - 1 pakke Mozzarella

  • - En neve kantareller

  • - Et fedd hvitløk

 

Høstpizza - 1.jpg

 

Tilbehør

  • - Nicolas Vahé olivenolje med trøffel

  • - En klype pinjekjerner

  • - Ruccola

  • - Fersk timian

 

Høstpizza - 3.jpg

 

 

 

SLIK GJØR DU


 

Start med å lage deigen. Bland alle ingrediensene og elt i ca 5 min i kjøkkenmaskin eller for hånd til deigen blir fast og ikke klebrer seg til bollen lenger. Juster om nødvendig med mel eller vann.  Hev deigen i ca 30 minutter, eller til dobbel størrelse.

1440x960 -Høstpizza - 1.jpg

Høstpizza - 1.jpg

Mens deigen hever rister du pinjekjernene i en tørr stekepanne. Pass på så de ikke brenner seg, de skal kun bli lett gylne. Deretter steker du kantarellen i en panne med litt smør, sett et skrellet hvitløksfedd på en gaffel og bruk denne til å røre rundt i pannen med. Sett til side når kantarellen har mistet det meste av væsken.

Kjevle deigen så tynn du klarer på en plate med bakepapir. Smør et tynt lag med tomatsaus på bunnen og legg på skiver med mozzarella og den stekte kantarellen. Topp med noen teskjeer med trøffelkrem.

Høstpizza - 5.jpg

   

Stek pizzaen ved 250 grader i ca 10 minutter avhengig av ovn. Topp den ferdigstekte pizzaen med ruccola, fersk timian, en klype tørristede pinjekjerner og hell over litt olivenolje med trøffel. Serveres med tente stearinlys og noe godt i glasset.

 

1440x960 -Høstpizza - 6.jpg

 

Bon appétit!