Hopp til innholdet

Produktet er blitt lagt i handlevognen

overskrift.jpg

Det finnes et hav av hagemøbel å velge mellom, men hvilket materiale passer deg og ditt hjem? For at møbelet skal kunne følge deg år etter år er det viktig med rett vedlikehold, under finner du mer informasjon om de ulike materialenes kvaliteter så det kanskje blir lettere å finne den rette hagemøbelserien.

bornholm.jpg

Metallets styrke ligger blant annet i at det er sterkt, fleksibelt, varig og svært lett i vekt. Aluminium ruster heller ikke. Aluminiums møbler kan vaskes med myk børste eller svamp, og lunkent vann med litt såpe. Jordslag, som ser ut som svarte og grå flekker, kan tas med eddik- eller salmiakkvann. Vi anbefaler også å bruke Eden Aluminium rens og impregnering  på våre møbler, den finnes i alle Home & Cottage sine butikker

Kragerø bord.jpg

Møbler i aluminium er godt egnet til utemøbler, da de ikke ruster og kan stå ute i lengre tid. Metall og jernmøbler kan på sin side fort forringe i vær og vind. Det er likevel viktig at møbler i både aluminium, jern og metall, settes tørt og innendørs dersom de ikke er i bruk.

Tjøme stol.jpg

se hele utvalget her

 

overskrift.jpg

Kjøp produktene her

smarte tips vedlikehold.jpg

Kjøp vedlikeholdsprodukt her

Overskrift corsica.jpg

Se vårt utvalg av Cosica her

Våre hagegrupper i plast-flett har alle solide rammer i aluminium.  Dette er langt å foretrekke fremfor rammer i stål, hvor man kan opplever problemer med rust, og rustflekker på underlaget.  Da aluminium er mykere enn stål er det avgjørende at rammen har kraftige nok dimensjoner og godstykkelse til å tåle belastningen av personer som sitter i møblene, selv om underlaget ikke er helt plant.  Corsica gruppen har dessuten justerbare ben, slik at man slipper at møblene vipper på et ujevnt underlag.

Plast-flett lages i dag av hovedsakelig 3 materialer: PVC, propylen og polyethylen.  PVC er det svakeste av disse materialene, propylen noe bedre, mens HDPE (high density polyethylen) er det desidert beste.  Alle våre plastflettmøbler benytter HDPE, altså den beste kvaliteten.  Denne er dessuten 100% resirkulerbar og UV beskyttet. 

santorini.jpg

Møblene krever minimalt med vedlikehold.  Man bør imidlertid vaske møblene ved behov og det kan også forenkle rengjøring og holde møblene fine lenger dersom man benytter en egnet impregnering.

Både plastmøbler og kunstrotting bør oppbevares frostfritt under tak eller presenning med god gjennomlufting dersom de ikke er i bruk. Skallstoler i plast tåler frosten, men plasten kan bli sprø. Plast-flett møbler skal ikke brukes i minusgrader.

Se alle våre produkter i kunstflett her

teak.jpg

Teak er en av verdens mest eksklusive trearter, kjent for sine rike gyllenbrune farger og værbestandige egenskaper. LifestyleGarden® teak er perfekt for utendørs bruk, og er lett å kombinere med andre materialer for å få det perfekte settet i hagen

Teak inneholder et overskudd av naturlige oljer, selv etter å ha blitt bearbeidet. Dette beskytter «hjertet» av treet fra sopp og parasitter, som gjør teak værbestandig, veldig sterkt og ekstremt holdbar i mange år med minimal omsorg

Selv om teak er kjent for sitt rike gyllenbrune utseende, er det også høyt verdsatt for sitt klassiske, gamle utseende som oppstår etter eksponering i vær og vind. Over tid vil teak naturlig utvikle en moden, sølvgrå patina, som gir et klassisk, rustikt utseende

LifestyleGarden® bruker bare teak som er FSC®-sertifisert - tømmer vokser i ansvarlig forvaltede plantasjer, eller har blitt hentet og resirkulert fra komponenter fra låver og hus, og andre konstruksjoner på Java-øya. Dette betyr at du kan spore møblene hele veien til stedet der treet en gang vokste, og du kan vite at det kom fra en ansvarlig forvaltet skog

Møbler i tre bør lagres innendørs, men pass på temperatur og fuktighet. Er det for varmt, kan treverket sprekke, og for mye fukt kan gi soppdannelse. En carport eller garasje med litt gjennomtrekk, er perfekt for oppbevaring.

Vi anbefaler Eden tre-rens og impregnering til våre teak produkter.

Se alle teak produktene her

 

Abonner på vårt nyhetsbrev

Dine favoritter har blitt oppdatert
Home & Cottage er skapt for deg som liker å gå på oppdagelsesferd blant vakre og “skikkelige ting”. Butikkene er frodige og hyggelige, og stilutrykket gir grobunn for en avslappet atmosfære, hjemme eller på hytta. Vi reiser verden rundt og finner masse fine og kanskje litt annerledes ting, som vi importerer direkte og som vi derfor kan selge rimelig. I tillegg har vi ledende merkevarer som Durance, Tine K, Pukka, Voluspa, Broste, House Doctor, Nicolas Vahè og Terrigeno for å nevne noen.